Σάββατο, 4 Απριλίου 2015

Μετονομασία πλατείας Νιρβάνα σε πλατεία Μικρασιατών Προσφύγων

Με την απόλυτη απαρτία συνεδρίασε το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Ερμούπολης, στις 3-4-2015, στην τελευταία πριν το Πάσχα συνεδρίαση του Σώματος.
Του Θεοδόση Δανάμπαση
Το μείζον θέμα της ημερήσιας διάταξης αφορούσε την εξέταση του αιτήματος του Συλλόγου Μικρασιατών Ερμούπολης Σύρου να μετανομαστεί η πλατεία "Παύλου Νιρβάνα", που βρίσκεται στον Ξηρόκαμπο, σε πλατεία "Μικρασιατών Προσφύγων" μιας κι εκεί, εδώ και πλέον 2 χρόνια, βρίσκεται το μνημείο Μικρασιατικής Μνήμης που ανεγέρθηκε υπό την αιγίδα του Συλλόγου. Με το σκεπτικό ότι ήδη υπάρχει παράπλευρος δρόμος με την ονομασία του Παύλου Νιρβάνα στην περιοχή και ότι τα τελευταία χρόνια η πλατεία έχει πλέον ταυτιστεί με το Μνημείο Μικρασιατικής Μνήμης, καθώς και των προσφυγικών κατοικιών που υπάρχουν εκεί, το Σώμα ομόφωνα γνωμοδότησε θετικά προς την Επιτροπή Ονοματοθεσιών του Δήμου να μετονομαστεί η πλατεία σε "Μικρασιατών Προσφύγων". Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες αποφάσεις, αξίζει να σημειωθεί ότι ένα μεγάλο μέρος της πλατείας Μιαούλη (περί τα 150 μ2) θα δοθεί για τη διεξαγωγή των Αγώνων Kids Athletics, στις 04/06/15, όπου θα συμμετάσχουν παιδιά απ' όλα τα δημοτικά σχολεία του νησιού, ενώ επίσης η πλατεία Μιαούλη θα διατεθεί, στις 19/09/15, στο Λύκειο Ελληνίδων Σύρου για τη διεξαγωγή παραδοσιακών παιχνιδιών, στα πλαίσια των εορτασμών των 100 χρόνων από την ίδρυσή του. Η σύντομη σε χρονική διάρκεια συνεδρίαση έκλεισε με τους παρευρισκομένους να εύχονται σε όλους ένα Καλό και Χαρούμενο Πάσχα.
Πηγή: Logotypos.gr

http://www.logotypos.gr/component/k2/4238-prasino-fos-gia-tin-metonomasia-tis-plateias-p-nirvana-se-mikrasiaton-prosfygon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου